a11

f04

c03

d01

d05

e03

b22

e05

e09

f07

e13

f08

Te Rere

 

Lite-House’s development on a 34-acre coastal block at Church Bay, Waiheke Island, is a residential property with a basement boutique winery.

 

Designed in an early New Zealand colonial style, the home meets the highest standards of environmental sustainability. The bulk insulated concrete structure has been thermally engineered by room and designed to capture and store energy from natural sources. Features include double glazed timber joinery and overhangs for optimum seasonal temperature control. The living accommodation incorporates a self-contained guest suite and an indoor swimming pool while the winery houses fermentation tanks, laboratory, barrel room and visitor’s tasting room.

 

Known as Te Rere Cove Estate, the home won the Supreme Award in the Auckland Registered Master Builders 2012 House of the Year Awards.

 

This home was completed in 2011.
Designed by Ardern UDB (former design company) 
Constructed by Lite-House Ltd